Home » Aanbod dieren » B. van de Bruinhorst

Beste lezer(es)

 Inleiding,

Als vader van een gezin en docent van beroep heb ik de leuke de hobby: namelijk het in stand houden van, en het verbeteren van een prachtig stukje cultureel erfgoed. Woonachtig in Uddel (gemeente Apeldoorn) ben ik 18 jaar geleden hiermee actief geworden door de fok van dubbelgezoomde Barnevelder krielen. Voordien had ik ook wel dieren, maar niet echt voor de fokkerij/show.  Mijn fokkerij is gericht op de gewenste raskenmerken volgens de richtlijnen van de N.H.D.B. Dit geldt zowel voor het uiterlijke van de dieren als wel voor het karakter en de legkwaliteiten.

 Fokkerij & Onderzoek naar erfelijke eigenschappen

Naast dieren fokken heb ik in de loop der jaren veel studie gedaan naar erfelijke zaken, iets wat buitengewoon  interessant is. Nog voor de erkenning van de zilveren dubbelgezoomde krielen een feit was, ben ik gestart met diverse meerzomige zilverpatrijs krielen van het ras Wyandotte en Plymouth-rock om een eigen stam van Zilverdubbelgezoomde krielen op te bouwen. Juist door de moeilijkheidsgraad van deze nieuwe kleurslag heb ik er altijd veel uitdaging in gezien.

 

 

 

 

Shows

Zoals bij iedereen zijn de resultaten wisselend, met meer of minder succes. Een prachtige bekroning op dit werk heb ik op de 1e Europashow van 2013 gekregen door met een zilverdubbelgezoomde hen de titel "Europees Kampioen" te behalen.

 

 

 

 

 

 

Fokkerij van de grote Barnevelders

Sinds enkele jaren ben ik ook met fok van de grote Barnevelders gestart. De uitdaging die ik er zoek is om ook hier mooi dieren te fokken die tevens de factor van snelle bevedering dragen. Dit is een eigenschap die bij de Barnevelder in Nederland niet voorkomt, maar wel veel voordelen biedt, met name in de opfok van de jonge dieren.

Naast die uitdaging probeer ik te bereiken;

  1. Een vitale goedleggende stam
  2. Een fraai type dier (het juiste model, gewicht en staartpartij.
  3. Een warme heldere grondkleur zonder smut in de grondkleur
  4. Een mooie dubbele groenglanzende zoming. 

Interesse voor dieren?

Regelmatig heb ik jonge dieren over die ik voor liefhebbers / collega fokkers aanbiedt. Deze dieren zijn uiteraard voor 100 procent gezond, maar zijn dieren met kleine schoonheidsfoutjes. De jonge dieren hebben een enting gehad tegen de Marekse verlamming en zijn behandeld tegen Coccidiosse. De prijs is leeftijdsafhankelijk vanaf 10 euro voor jonge hennen van circa 8 weken oplopend naar ratio

Uiteraard mag u mij bellen of mailen.

 

 

B. van de Bruinhorst

Tel:       0577- 402033

Mail:    b.bruinhorst@solcon.nl