De Vereniging

Het doel van de vereniging is het delen van kennis en ervaringen met betrekking tot het houden, fokken en showen van Barnevelders en Barnevelder krielen.

De Barnevelder club heeft ongeveer 160 leden. Een groot deel hiervan fokt actief grote Barnevelders en/of Barnevelder krielen. De overige leden hebben voor het plezier een aantal Barnevelders in hun tuin lopen en fokt hier niet mee.

Enkele fokkers houden zich bezig met het creëeren van nieuwe kleurslagen. ‘Alles is goed als het maar dubbelgezoomd is’.
Enkele jaren geleden is zo de zilver dubbelgezoomde kriel (de bruinrode grondkleur is vervangen door zilverwit) al erkend als nieuwe kleurslag. Momenteel wordt er nog gewerkt aan het verbeteren van deze kleurslag.
 Nieuwe kleuren waaraan heden ten dage aan gewerkt wordt zijn:

  • Geel witdubbelgezoomd kriel
  • Zilver blauwdubbelgezoomde kriel.
  • Parelgrijs zilverdubbelgezoomd kriel

Of deze creaties op termijn ook erkend zullen worden hangt mede af van de doorzettingskracht van de fokkers en het enthousiasme van nieuwe liefhebbers die ook met die kleurslagen aan de slag willen.

Deze website is bedoeld voor degene (nationaal en internationaal) die informatie over de Barnevelderclub en of Barnevelder kippen / Barnevelder krielen zoekt en deze een warm hart toedraagt.