Barnevelder kriel dunkelbraun.

 

Wij (Arno de Boer en Gertjan Pols) willen zoveel mogelijk liefhebbers op de hoogte brengen over het ter erkenning aanbieden van de Barnevelder kriel dunkelbraun. De kleurbenaming is nog niet correct, maar daar wordt op dit moment hard over nagedacht.
Regelmatig willen we een stukje plaatsen op de site, zo hopen we ook andere fokkers te enthousiasmeren om deze mooi kleurslag op te pakken.
Arno de Boer is reeds enkele jaren bezig met de fok van dunkelbraun Barnevelder krielen. Dieren zijn vanuit Duitsland gehaald en er zijn reeds mooie fokresultaten mee bereikt.
Nu wordt het tijd dat ze ter erkenning aangeboden gaan worden in Nederland. Alleen is dat een hele opgave, en na een jaar regelmatig contact gehad te hebben met Gertjan Pols, waar ook eieren en dieren naartoe zijn gegaan, is besloten om samen de uitdaging aan te gaan. De speciaalclub heeft reeds aangegeven akkoord te gaan met het opstarten van de procedures.
Inmiddels zijn er bij Arno en Gertjan (dankzij Arno) diverse mooie dieren te bewonderen. We gaan de uitdaging aan en hopen in januari 2021 dieren te kunnen showen in de zichtklasse op de Noordshow.
We gaan een uitdagend jaar tegemoet, maar we hebben er zin in. Hopelijk kan de kleurslag jullie bekoren en misschien is er nog meer belangstelling om deze kleurslag een mooie start te geven.

 

Met vriendelijk sportgroet,
Arno de Boer en Gertjan Pols