Home » Agenda

Belangrijke data 2020:

 1. Nieuwjaarsborrel Barnevelderclub op de Noordshow zaterdag 11 januari 2020 om 14.00 uur
 2. Noordshow, Assen 9 t/m 11 januari 2020
 3. Prov. Bondshow KLN Zuid-Holland (Boskoop), Hazerswoude 16 t/m18 januari 2020
 4. ALV, in Apeldoorn 25 april 2020
 5. Jongdierendag bij Gallinova 5 september 2020 in Mijdrecht
 6. Clubshow Putten donderdag 29 oktober tot en met zaterdag 31 oktober 2020, in de Manege Hippisch Verband te  Putten, Halvinkhuizerweg 80, 3882 LA Putten

 

Jongdierenkeuring

Begin september vindt de Jongdierenkeuring plaats. Tijdens deze bijeenkomst kunnen de leden hun beste, in dit jaar gefokte, dieren meenemen en laten beoordelen door keurmeesters. Ook onderling worden de dieren uitvoerig besproken en wordt er veel informatie uitgewisseld. Deze bijeenkomst is daarnaast van groot belang voor de keurmeesters die hun kennis van de Barnevelder willen bijspijkeren en zo de gelegenheid krijgen om hun beoordelingsmethode met elkaar af te stemmen.

Shows

Clubshow

De belangrijkste clubshow wordt gehouden tijdens Gallinova in Barneveld, begin november. Voor veel fokkers is dit de belangrijkste show voor hun Barnevelders. Hier worden de beste dieren van alle fokkers met elkaar vergeleken en wordt bepaald wie er dat jaar de mooiste dieren heeft gefokt.

Ook een veel bezochte show is de Noordshow in Assen, begin januari. Ook hier zijn vaak grote aantallen Barnevelders aanwezig. Omdat deze show circa twee maanden later wordt gehouden dan de show in Barneveld kunnen ook de dieren die op dat moment nog niet voldoende uitgegroeid waren nu beter geëxposeerd worden.

 

Districtshows

Op een viertal shows verdeeld over het land worden daarnaast nog extra aandacht besteed aan de Barnevelders. Dit zijn achtereenvolgens:

 • Peelhorstshow in Horst, begin oktober
 • Championshow in Nieuwegein, januari
 • WPKC Winschoten, eind november
 • Oneto in Enschede, half december
 • Jeugdshow in laren
 • Overige open shows

Op de overige open shows zijn voor de leden van de Barnevelder club nog kleine prijsjes te winnen als er  aan een minimum aantal aanwezige Barnevelders is voldaan.